Tovább fejlesztett, KONYHAKÉSZ fondant, NEM IGÉNYEL (vagy csak MINIMÁLIS mennyiségű) porcukron vagy keményítőn való nyújtást! Mivel azonban mindenkinek más hőmérsékletű a keze, és a fondant gyúrása során átveszi kezünk melegét, így ezekben az esetekben előfordulhat, hogy kevés porcukrot vagy keményítőt, használhatunk ha konyhapulton vagy bármely más munkafelületen szeretnénk nyújtani a fondantot. Legtökéletesebb eredmény eléréséhez a fondantot felhasználás előtt alaposan gyúrjuk át, amíg a massza könnyen nyújthatóvá, és egészen nyúlóssá válik és használjunk, melyet vékonyan kenjük át növényi zsiradékkal (CRISCO, pálmazsír, kókuszzsír stb.) de porcukrot vagy keményítőt a szilikon nyújtólapon való munka során NE használjunk, mivel a massza már használatra kész, így nem igényel plusz száraz anyag hozzáadást amivel a masszánkat kiszáríthatjuk és darabossá tehetjük.
Nyári melegben, vagy esős, párás időben “megérzi” a környezet hatásait. Ebben az esetben előfordulhat, hogy “ragadóssá” válik, amit NÖVÉNYI ZSIRADÉK (NEM PORCUKOR vagy keményítő) hozzáadásával és átgyúrásával tudnunk orvosolni.
TIPP:
ha a fondant ragad – növényi zsiradékkal gyúrjuk át
ha a fondantot lágynak érezzük, akkor kevés porcukrot vagy keményítőt szórjunk alá
ha a fondantot száraznak érezzük - gyúrjuk át növényi zsiradékkal vagy glicerinnel
fondant vagy szilikon nyújtólap használata esetén, a nyújtólap felszínét vékonyan kenjük át növényi zsiradékkal, de porcukrot és keményítőt ebben az esetben NE használjunk.
Az eper amellett, hogy alacsony a kalóriatartalma, magas rosttartalmú, antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. A liofilizált eper nagy előnye a friss eperrel szemben, a hosszú eltarthatóság.
A liofilizálás fagyasztva szárítást jelent, ahol az eljárás során elvonják a gyümölcsökben található vizet. Szerencsére mindeközben megmaradnak a fontos tápanyagok: rostok, ásványi anyagok és vitaminok.
A végeredmény egy egészséges, intenzív ízű, ropogós gyümölcs chips.
Kiszerelés: 20 g
Miért szeretjük
A benne lévő vitaminok megmaradnak, nem bomlanak le
A gyümölcs így jóval hosszabb ideig is eláll
Nem tartalmaz aromát, cukrot és adalékanyagot
Antioxidánsokban gazdag
Alacsony kalóriatartalmú
Egészséges, ropogós snack
Többféle formában felhasználhatod: zabkásába, torta dísznek, házi csokoládé toppingnak vagy éppen a kedvenc müzlidbe.
2 készleten
Szilikon forma eper koszorú
Készíts különleges és lenyűgöző édességeket ezzel az eper koszorú szilikon formával! Gyönyörű részletessége miatt természetes eper hatású külsőt eredményez. Tökéletes mousse, csokoládé, fondant, zselé díszek készítéséhez. Szilikon anyagának köszönhetően könnyen kifordítható a kész desszert a formából. Hő és fagyálló. Torták díszeként, de önmagában is nagyob mutatós.
Átmérője: 16 cm